Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ο κυρ. Αντώνης είναι η νέα Ζαν ντ' Αρκ.

Η Ιωάννα της Λωραίνης, γνωστή και ως Jeanne d'Arc (Ζαν ντ' Αρκ), ήταν μια Γαλλίδα ηρωίδα επικεφαλής των Γαλλικών στρατευμάτων στον Εκατονταετή Πόλεμο κατά των Άγγλων στην Γαλλία και ουσιαστικά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική επικράτηση της Γαλλίας στον πόλεμο. 

Μετά από μια σειρά νικηφόρων μαχών ενάντια των Άγγλων, η Jeanne d'Arc τραυματίστηκε στην πολιορκία του Παρισιού και αργότερα αιχμαλωτίστηκε από τον δούκα Φίλιππου της Βουργουνδίας, ο οποίος με την σειρά του την παρέδωσε στους Άγγλους.

Ύστερα από μια Ιερά Εξέταση ενορχηστρωμένη από τους Άγγλους τελικά καταδικάστηκε εις θάνατον στην πυρά ως μάγισσα. 

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, όταν η Γαλλία είχε πια κερδίσει τον πόλεμο και αναγνώρισε τη συμβολή της Ζαν ντ' Αρκ  στους νικηφόρους αγώνες, ένα νέο εκκλησιαστικό δικαστήριο αποκατέστησε την τιμή της Παρθένας της Ορλεάνης  η οποία  ανακηρύχθηκε αγία από την Καθολική Εκκλησία, ενώ ανακηρύχθηκε Αγία και προστάτης της Γαλλίας.

Η Ζαν ντ' Αρκ όμως ήταν γνωστό ότι έβλεπε οράματα καθώς άκουγες και φωνές οι οποίες θεωρούσε ότι προέρχονταν από τον Θεό και που την βοήθησαν στην πορεία της ζωή της. Κάτι που συμβαίνει σήμερα και με τον Μεγάλο Ηγέτη τον Κυρ. Αντώνη τον Επιστρατευτή. 


Φυσικά όπως τότε κορόιδευαν και χλεύαζαν την Ζαν ντ' Αρκ ότι ήταν μια θεότρελη παρθένα, έτσι και σήμερα όλοι εμείς οι σατανικοί άνθρωποι, που βρισκόμαστε πίσω από το περίφημο Λόμπι της Δραχμής (για να μην ξεχνιόμαστε), χλευάζουμε τον μεγάλο Ηγέτη κυρ. Αντώνη όχι γιατί τον θεωρούμε θεότρελη παρθένα αλλά γιατί έχουμε την περίεργη αίσθηση ότι μπορεί να είναι ένα Δοσίλογο λαμόγιο και γιουσουφάκι της σάπιας ντόπιας Ολιγαρχίας. Μπορεί και όχι.

Φυσικά ο κύριος λόγος που γίνεται στόχος όλων αυτών των κακών σχολίων είναι γιατί πολύ απλά ζηλεύουμε τις σχέσεις που έχει ο κυρ. Αντώνης με τον Μεγαλοδύναμο. 

Μην ξεχνάμε ότι κυρ. Αντώνης έχει συχνή επικοινωνία με τον Ύψιστο και θεωρούμε ότι ο Θεός είναι Αυτός που ενημερώνει τον Κυρ. Αντώνη, και ο κυρ. Αντώνης με την σειρά του εμάς τους κοινούς θνητούς, ότι ζούμε μια ιστορία επιτυχίας (στα νεοελληνικά success story) στην Ελλάδα και ότι υπάρχει Φως στο Τούνελ στην Ελληνική Οικονομία.

Βέβαια υπάρχει η καινούργια έκθεση του ΔΝΤ που λέει άλλα για την ιστορία επιτυχίας της Ελλάδος. Για να μην σε ζαλίσω με πολλές λεπτομέρειές η έκθεση λέει με απλά λόγια ότι "Ζητάμε συγνώμη για την μαλακία που κάναμε με την Ελληνική Οικονομία, προφανώς τα κάνα θάλασσα. Βέβαια μην το παίζεται και μυξοπαρθένες καθώς το ξέρατε από την αρχή ότι πάντα τα κάνουμε σκατά. Τώρα, πληρώστε τον λογαριασμό μην έχουμε άλλα. Οκ;;;

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι το ΔΝΤ είναι εργαλείο του Διαβόλου όποτε δεν ασχολούμαστε με τις γραφικές δηλώσεις τους.

Όμως δεν είναι μόνο το ΔΝΤ που θεωρεί την πολιτική των Μνημονίων ως εσφαλμένη και αδιέξοδη. Κάθε άνθρωπος που έχει IQ λίγο πιο πάνω από εκείνο του λάστιχου ενός ποδηλάτου μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι το να ξεπουλάς έναντι πινακίου φακής ότι έχεις και δεν έχεις, σε περίοδο ύφεσης καθώς και να βάζεις φόρους επί φόρων σε ότι αναπνέει, κινείτε, πετάει ή στέκεται όρθιο σε μια οικονομία μιας χώρας, τότε αυτή η οικονομία θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια πολύ όμορφη χρεωκοπία.

Βασικά ο κυρ. Αντώνης ξέρει ότι τα πράγματα πάνε κατά διαόλου αλλά κάνει την πάπια, καθώς θεωρεί (και όχι άδικα) ότι οι ιθαγενείς Έλ(ληνες) είναι τελείως ηλίθιοι και θεωρεί (πιθανόν δίκαια) ότι αν τους υποσχεθεί φως στο τούνελ, ιστορίες επιτυχίας και μοιράσει χάντρες και καθρεφτάκια σε όλους τους ιθαγενείς θα γλυτώσει την πυρά. Και αυτός και η λοιπή ληστοσυμμορία.

Και όχι άδικα. Αφού είμαστε τόσο ραγιάδες και προσκυνημένοι, που επί 30 και πλέον χρόνια ψηφίζουμε τους ίδιους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, δεν είναι λογικό να σκέφτεται ο κυρ Αντώνης έτσι;

Τι έχει να φοβηθεί ο κάθε κυρ. Αντώνης, ότι θα έχει την ίδια κατάληξη με την Ζαν ντ' Αρκ; Η Ζαν ντ' Αρκ ήταν μια αγνή, φτωχιά και αθώα κοπέλα, και πιθανόν η ταπεινή καταγωγή της να ήταν ένας από τους λόγους που είχε την κατάληξη που είχε. Ο κυρ Αντώνης, μπορεί να είναι ένοχος αλλά δεν είναι φτωχός ούτε ανυπεράσπιστος.

Ο κυρ. Αντώνης έχει πίσω του μια στρατιά από γλοιώδεις μιάσματα, αποτελούμενο από γελοιους παρακρατικούς γκεμπελίσκους, τιποτένιους μεγαλοδημοσιογράφους καθώς και μια πλειάδα από αιμοδιψείς επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

Μια στρατιά που τον στηρίζει και δεν θα επιτρέψει να καεί ο αχυράνθρωπος τους στην πυρά μέχρι να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο τους. Μετά ο κυρ. Αντώνης θα είναι αναλώσιμος, και ίσως ο κυρ Αντώνης μοιραία θα έχει την ίδια μοίρα με την γλυκιά Ζαν ντ' Αρκ. Βέβαια αν δοθεί να καεί στην πυρά θα γίνει απλά για το θεαθήναι, θα μεταμορφωθεί ως ο αποδιοπομπαίος τράγος για το σάπιο σύστημα. Ως μια άλλη Ιφιγένεια. Μια ένοχη, προσκυνημένη  και ξεφτιλισμένη Ιφιγένεια.

Το θέμα όμως εστιάζεται και κάπου αλλού. Ότι δεν κάτσαμε να κάνουμε ποτέ  την αυτοκριτική μας ως πολίτες ή ως κοινωνία αν θέλετε.

Στην τελική ανάλυση ο κυρ. Αντώνης, ο κυρ. Βαγγέλης, ο κυρ. Φώτης, ο κυρ. Στούρνος καθώς και πολλά άλλα "διαμάντια" της πολιτικής σκηνής δεν ήρθαν από το υπερπέραν. Δεν ήρθαν από άλλο πλανήτη, ούτε από άλλη διάσταση. Είναι το αποτέλεσμα της Νεοελληνικής Εκπαιδεύσεις, της Νεοελληνικής Παιδείας και της Νεοελληνικής κουλτούραςΑποτελούν το καλύτερο κομμάτι της Νεοελληνικής κοινωνίας και πιθανόν να είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε ως κοινωνία.

Έχουμε χρεοκοπήσει χρόνια τώρα σε Αξίες, σε Παιδεία, σε Ανθρωπιά και σε Φιλότιμο. Απλά τώρα χρεοκοπήσαμε και ως οικονομία, αλλά πολύ πριν είχαμε χρεοκοπήσει ως κοινωνία, χρόνια τώρα. 

Βλέπουμε το αποκρουστικό είδωλό μας στον καθρέφτη και αυτό που βλέπουμε δεν μας αρέσει. Το θέμα λοιπόν είναι τι θα κάνουμε για αυτό;

Θα συνεχίζουμε να του βάζουμε μεϊκ απ, ελπίζοντας έτσι ότι θα γίνει όμορφο αν και θα διατηρούμε μέσα μας την σαπίλα ή θα το κάψουμε στην πυρά με σκοπό να ξαναφτιάξουμε το είδωλο μας από την αρχή σε κάτι υγιές και όμορφο.

Η επιλογή είναι δική μας ...

Willmore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου