Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η σιωπή είναι χρυσός ...

Με αφορμή το πολύ δυνατό άρθρο του blogger Modiangel (μπορείτε να το δείτε εδω) για τις επιλεκτικές ευαισθησίες του τηλεοπτικού αστέρα - επιχειρηματιά Αντώνη Δούμα γνωστό στους περισσότερους ως Αντώνη Κανάκη θα ήθελα να προσθέσω και εγώ την δικιά μου γνώμη για τον τηλεοπτικό παρουσιαστή - αριστερό αγωνιστή με την δεξιά τσέπη.

Καταρχήν θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό για την νοημοσύνη μου, ένας επιχειρηματίας που δίνει στους εργαζομένους του μισθούς πείνας, να πλασάρεται ως μια αριστέρη προσωπικότητα καθώς και να παρουσιάζεται απο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) κάτι ανάμεσα σε Che Guevara και Γκάντι.

Ο Αντώνης Δούμας ή αλλιώς ο Αντώνης Κανάκης καθώς και η τηλεοπτική παρέα του στην εκπομπή τους (με τον ευφάνταστο τίτλο και επίπεδου νοημοσύνης και αντίληψης Γυμνασίου) "Ράδιο Αρβύλα" σατιρίζουν ή τελος πάντων προσπαθούν να σατιρίζουν (όταν δεν κλεβουν ατάκες απο το twitter ή δεν αντιγράφουν αστεία videάκια απο το εξωτερικό, βλ. εδώ και εδώ) τα κακώς κείμενα της Ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Τελευταία βέβαια ο τηλεπαρουσιάστης - επαναστάτης του καναπέ (και όχι μόνο) ασχολείτε και με τα προβλήματα όλου του πλανήτη και μας δείχνει την ευαίσθητη πλευρά του, συμμετέχοντας σε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα, τον πολύπαθο λάο της Σιέρα Λεόνε. Νομίζω ότι η επισήμανση του φίλτατου blogger Modiangel απεικονίζει την ζοφερή πραγματικότητα "... οι πολίτες της Σιέρα Λέονε έδειξαν γι' ακόμη μια φορά δυνατοί, καθώς εκτός από τη πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που τους δέρνει, η νέα συμφορά που τους βρήκε και ακούει στο όνομα "Αντώνης Κανάκης" δεν κατάφερε να τους σπάσει το ηθικό."

Φυσικά το γεγονός ότι ένα τηλεοπτικός παρουσιαστής ασχολείτε με τα κοινά δεν είναι κάτι το μεμπτό, το εναντίον μάλιστα, καθώς και το γεγονός ότι θέλει να προβάλει μέσω του τηλεοπτικού καναλιού που συνεργάζεται (Αντ1) τις ευαισθησίες του για τα υπαρκτά προβλήματα που μαστίζουν έναν λαό όπως αυτός της Σιέρα Λεόνε είναι μια πράξη αξιότιμη και άξια προς μίμηση αν δεν υπήρχε και η εκωφαντική σιωπή του ιδίου για άλλα θεμάτα της επικαιρότητας τα οποία κανονικά θα έπρεπε να τον απασχολούν περισσότερο απο τον λαό της Σιέρα Λεόνε καθώς βρίσκονται δίπλα του.

Για αρχή ο Αντώνης Κανάκης την τελευταία φορά που κοίταξα δεν ήταν πολίτης ούτε της Γερμανίας ούτε της Αυστρίας ούτε της Βρετανίας αλλά της Ελλάδος και μάλιστα όπως επισημαίνει συνέχεια είναι ένα περήφανο τέκνο της πόλης της  Θεσσαλονίκης. Σαν Θεσσαλονικίος λοιπόν που αγαπάει (θεωρητικά) τον τόπο του θα έπρεπε να τον απασχολεί το θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Παρόλα αυτά όμως δεν προχώρησε ποτέ σε ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Δηλαδή ο Αντώνης Κανάκης ένα τηλεοπτικός παρουσιαστής, με δικιά του εκπομπή (που έχει ως τηλεοπτική παρέα και άλλους συντοπίτες του), η οποια μεταδίδεται απο την πόλη της Θεσσαλονίκης,  δεν έχει ασχοληθεί καθόλου για το μέγιστο ΣΚΑΝΔΑΛΟ των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής.


Πιθανόν για τον Αντώνη Κανάκη και για την παρέα του η Σιέρα Λεόνε να φαντάζει πιο κοντινή απο ότι η μακρινή Χαλκιδική με αποτέλεσμα να μην έχουν αφιερώσει μέχρι και σήμερα όχι απλά μια εκπομπή αλλά ούτε ένα πεντάλεπτο τηλεοπτικού χρόνου για το τεράστιο σκάνδαλο που διαδραματίζεται στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Ίσως η επιλεκτική ευαισθησία του επαναστάτη Αντώνη Κανάκη και τις παρέας του να οφείλεται και σε άλλους λόγους, καθαρά οικονομικούς, καθώς όπως βλέπεται η κεφάτη παρέα της Ράδιο Αρβύλας έχει ως χορηγούς μεταξύ των άλλων και την εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης". Αναρωτιέμαι αν αυτός είναι και ο λόγος της εκωφαντικής σιωπής του Κανάκη για το θέμα ή γιατί ίσως θεωρεί την εκμετάλλευση των μεταλλείων της Χαλκιδικής απο την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" ως μια καλή επένδυση για την Χαλκιδική;

Ίσως λέει στον εαυτό του ότι αφού είμαστε μια επίσημη αποικία χρέους της Ε.Ε. άρα είναι φυσιολογικό ως εθελόδουλοι και ραγιάδες που είμαστε να δίνουμε δωρεάν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στον Μπόμπολα και την παρέα του. Ισως θεωρεί οτι η επερχόμενη περιβαντολογική καταστροφή που θα επιφέρει η λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής να είναί μια παράπλευρη απώλεια εφόσον το χρήμα ρέει στις τσέπες της επιχειρηματικής ελίτ του τόπου. Ίσως απλά αδιαφορεί για τους κατοίκους της Χαλκιδικής και θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις του στην Χαλκιδική δεν θα υποστούν καμία δραματική αλλαγή ή ίσως να σκέφτεται να ανοίξει καμία επιχείρηση στην Σιέρα Λεόνε που θα του δίνεται η δυνατότητα να "προσφέρει" ακόμη πιο φθηνό μεροκάματο απο αυτό που δίνει τώρα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του.

Και που ξέρεις, ίσως κάποια μέρα που όλα θα έχουν γίνει στάχτη στην Χαλκιδική και η ζωή των κατοίκων θα έχει μετατραπεί σε μια επίγεια κόλαση να γυρίσει ένα άλλο ντοκιμαντέρ με θέμα αυτήν την φορά την πολύπαθη Χαλκιδική και θα του πρότεινα μάλιστα αν έχει χιούμορ να έχει ως Χρυσό Χορηγό την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» του Μπόμπολα.

Willmore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου