Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ημέρα των Μεγάλων Μαχαιριών

Για όσους αναρωτιούνται για ποιο λόγο η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά "καθάρισε" την Χρυσή Αυγή, τότε θα χρειαστεί να γυρίσει πίσω στο χρόνο και να ρίξει μια ματιά στην νεότερη ιστορία της Γερμανίας προκειμένου να λάβει την απάντηση του. 

Ήταν 30 Ιουνίου του 1934, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ αποφάσισε μέσα σε ένα τριήμερο (από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 1934) να εκκαθαρίσει όλη την παραστρατιωτική οργάνωση Sturmabteilung (SA, Τάγμα Εφόδου) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος που ο ίδιος ήταν ηγέτης. Μία μέρα που έμεινε στην Ιστορία ως Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών.

Ο κύριος λόγος που προχώρησε ο Χίτλερ σε αυτήν την πράξη ήταν οτι τα τάγματα εφόδου της SA έγιναν πρακτικά ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο των συντηρητικών κομμάτων που στήριζαν τον καγκελάριο Χίτλερ και των κοινωνικών τάξεων που αυτά εκπροσωπούσαν (βιομήχανους, τραπεζίτες, αριστοκράτες κλπ).

Ο Χίτλερ έβλεπε μεν την SA ως εμπόδιο για την ομαλή συνεργασία του με τους παραπάνω, δίσταζε όμως να λάβει μέτρα αφού οι άνδρες της SA έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά για το κόμμα του. Παρόλα αυτά αποφάσισε να δράσει όταν σύσσωμος ο παλαιός συντηρητικός πολιτικός κόσμος τον απείλησε ότι θα άρει την κοινοβουλευτική υποστήριξή του στην κυβέρνηση, εάν δεν περιορίσει τις αυθαιρεσίες των ανδρών της SA.

Δεκαετίες αργότερα, στην Ελλάδα του 2013, ο κυρ. Αντώνης αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του Αδόλφου Χίτλερ και να εκκαθαρίσει την Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή για τον κυρ. Αντώνη είναι ότι ήταν και η SA για τον Χίτλερ. Μια συμμορία, χρήσιμων ηλιθίων, με τάγματα εφόδου τα οποία απλά έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά για την μνημονιακή κυβέρνηση. 

Όμως το λάθος της Χρυσής Αυγής ήταν όταν ουσιαστικά απείλησε εμμέσως τον κυρ. Αντώνη με εκλογές. Και οταν γράφω εμμέσως εννοώ φυσικά την περίφημη φήμη που διέδωσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής περί ομαδικής παραίτησης απο το κ(υ)νοβούλιο που υπο προϋποθέσεις θα σήμαινε νέες εκλογές.

Αυτή η δήλωση έφερε την κυβέρνηση του κυρ. Αντώνη σε δύσκολη θέση και ουσιαστικά αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει η εκκαθάριση της Χρυσής Αυγής.

Ο κυρ. Αντώνης αποφάσισε να θυσιάσει την Χρυσή Αυγή ώστε να μπορέσει να παραμείνει για λίγο ακόμα στην εξουσία. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ενώ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ασχολούνται αυτές τις μέρες με την συμμορία της Χρυσής Αυγής, η μνημονιακή κυβέρνηση του κυρ. Αντώνη προσπαθεί να εφαρμόσει τα νέα μέτρα που ζήτησε η Τρόικα καθώς και να κάνει δωράκια στους χορηγούς του.

Έτσι ο κυρ. Αντώνης με την απόφαση του να "καθαρίσει" την Χρυσή Αυγή κερδίζει σε πολλά επίπεδα. Καθώς απο την μία παρουσιάζεται απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ ως ο υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης ενώ απο την άλλη καταφέρνει να κερδίσει χρόνο, ωστε να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία χωρίς άλλα εσωτερικά προβλήματα, προκειμένου να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων. 

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο κυρ. Αντώνης και η ακροδεξιά ομάδα του θεωρεί ότι αν η Χρυσή Αυγή βγεί εκτός πλαισίου, τότε ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής θα έρθει στις ανοιχτές αγκάλες της Νέας Δημοκρατίας. Ψήφους που χρειάζεται απεγνωσμένα ο κυρ. Αντώνης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κυρ. Αντώνης κέρδισε, μαζί με τον Αδόλφο, μια (μικρή) θέση στην Ιστορία. Καθώς θεωρώ, ότι ίσως η σημερινή μέρα θα μείνει στην Ιστορία, ως η Ημέρα των Μεγάλων Μαχαιριών.

Willmore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου